Překládané škvarkové cukroví s parmazánem

Překládané škvarkové cukroví s parmazánem

Tento recept můžete použít také při přípravě silvestrovského občerstvení!  

Ingredience:

  • 600 g hladké mouky
  • 200 ml vlažného mléka
  • 70 g másla
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 PL cukru a 1 PL mouky + trochu teplého mléka (na kvásek)
  • 300 g škvarků
  • 50 g nastrouhaného parmezánu

Postup:

  1. Nejprve rozdrobte droždí, přidejte cukr a mouku, zalijte vlažným mlékem a nechte vzejít kvásek.
  2. Prosejte mouku, přidejte sůl a cukr a vše v misce smíchejte.
  3. Přidejte lehce ohřáté mléko, máslo a rozšlehané vejce.
  4. Na závěr přidejte též kvásek a vypracujte v těsto.
  5. Podle potřeby přidejte mouku.
  6. Těsto nechte kynout na teplé místo asi na 30 minut.
  7. Zatímco těsto kyne, připravte si škvarkovou polevu.
  8. Škvarky nasekejte nadrobno nebo rozemelte.
  9. Poté ke škvarkům přidejte nastrouhaný sýr a dobře promíchejte.
  10. Těsto rozválejte válečkem a potřete směsí škvarek a parmazánu.
  11. Těsto přeskládejte přes sebe a nechte 30 minut odpočívat.
  12. Pak ho znovu rozválejte a ještě jednou přeložte. Proces válení a skládání opakujte ještě jednou.
  13. Když jste těsto naposledy rozváleli, opatrně přejeďte nožem po povrchu těsta a vytvořte „síťku“.
  14. Pomocí vykrajovátka nebo hrnečku vykrájejte kolečka a vyložte je na plech s pečicím papírem.
  15. Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 170°C.
  16. Pečte přibližně 20 minut dozlatova.
Překládané vánoční pečivo připravované se škvarky a parmezánem.
zdroj: rosacooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.