Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 1kg vařených brambor
- 1vejce
- hladká mouka
- sádlo
- švestková povidla
Postup receptu
- Den dopředu uvaříme brambory bez slupky a bez soli
- Druhý den je umeleme na masovém mlýnku,přidáme vejce, a postupně spracováváme s moukou v těsto,aby se nelepilo
- Nebo si tuto práci ušetříme a koupíme bramborové těsto v prášku a uděláme podle návodu
- Lžičkou ukrajujeme kousky těsta,válíme na velmi tenké placky
- Smažíme přímo na plotně nebo velmi lehce vymazané pánvi po obou stranách
- potíráme sádlem nebo máslem a bohatě mažem povidly a smotáme
- Úplně nejlepší je,když jeden válí a druhý smaží, protože je to fofr