Příloha z dušených ředkviček

Příloha z dušených ředkviček

Přemýšlíte o chutné, zdravé a nevšední příloze k vepřovému či kuřecímu masu? Už nemusíte!

Ingredience

  • 2 svazky ředkviček
  • 2 PL másla
  • 2/3 šálku vývaru
  • 1 PL jablečného octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl

Postup

  1. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na silnější plátky.
  2. Na pánvi či v hrnci rozpusťte máslo, přidejte plátky ředkviček.
  3. Za občasného míchání vařte přibližně 5-7 minut, dokud ředkvičky nezačnou měknout.
  4. Přidejte vývar, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou.
  5. Vařte dalších 5-7 minut.
  6. Přidejte jablečný ocet, cukr a sůl.
  7. Za občasného míchání vařte do okamžiku, než se tekutina zredukuje na glazuru, přibližně 2-3 minuty.

Dušené ředkvičky můžete připravovat společně s další zeleninou, a připravit si tak zdravou a krásnou pestrobarevnou přílohu.

Příloha z dušených plátků ředkviček
zdroj: finecooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.