Příprava hub na tradiční houbové karbanátky

Příprava hub na tradiční houbové karbanátky

Na houbové karbanátky můžeme použít všechny druhy měkkých a zdravých hub, pouze muchomůrka růžovka nebo šedivka či bedly jsou lepší samostatně smažené.

Houby do karbanátků nejdříve trochu podusíme. Tak si z nich připravíme polotovar, který zbaví houby přebytečné vody a nám pak umožní zkrátit dobu smažení samotných karbanátků. Očištěné houby nakrájíme na plátky a na troše tuku nebo zcela bez tuku je podusíme do změknutí a vydušení vody.

Můžeme dusit už na pokrájené cibuli, která dušením změkne.

Houbová směs na karbanátky by měla být jemnější struktury, aby se karbanátky při tvarování a smažení nerozpadávaly. Z těchto důvodů se houby po udušení melou na masovém strojku, mixování není vhodné, protože z hub vznikne příliš kašovitá hmota. Chceme-li si ušetřit práci s mletím, pak houby velmi jemně nakrájíme nebo nasekáme, což je trochu rychlejší způsob a v karbanátcích se to nakonec nepozná.

Houby jsou stejně výživné jako červené maso a mnohem lepší pro nás i pro planetu. V Řecku existuje mnoho receptů s houbami. Toto konkrétní jídlo, svůdně dochucené kmínem, pochází z ostrova Rhodos. Ochutnejte ho i vy!

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje a více na smažení
  • 4 šálky nasekaných čerstvých hub   
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 malá lžička soli
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ½ šálku vody
  • 2 vejce
  • 2/3 šálku strouhaného ovčího sýra
  • 1 čajová lžička mletého kmínu

Postup

  1. Ve velké pánvi na středním ohni rozpalte olivový olej a orestujte houby, asi 4 – 6 minut.
  2. Dejte stranou a nechte vychladnout.
  3. Smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva ve střední misce.
  4. Uprostřed udělejte ďůlek a přidejte vodu a vejce.
  5. Míchejte vidličkou nebo drátěnou metlou a vytvořte husté těsto.
  6. Přimíchejte houby a šťávu z nich, sýr a kmín.
  7. Zahřejte olivový olej ve velké, hluboké pánvi na středně vysokém ohni.
  8. Smažte placičky z obou stran do zlatova.
  9. Přendejte na papírovou utěrku a podávejte.
Houbové placky se sýrem a kmínem na prkýnku.
www.dianekochilas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.