Recepty na studené polévky jsou jednoduché a hlavně rychlé!
Obsahují spoustu zeleniny, ale i milovníci masa si přijdou na své.
Připravte si vitamínovou bombu v podobě originální osvěžující dobroty.
Naše recepty
Proč připravovat recepty na studené polévky?
Polévky se připravují od dávnověku. Původ chladivých polévek pochází ze zemí s teplým klimatem, kde se lidé snaží polévkami osvěžit.
Polévky tohoto typu bývají lehčí než zimní polévky, obsahují méně tuku a také masa.
Některé z polévek jsou čistě zeleninové, ale setkat se můžete také s obohacením ve formě lehkého kuřecího masa nebo ryb.
Proč jíst zeleninu?
Jednoduše proto, že zelenina má spoustu benefitů pro zdraví.
- pomáhá s hubnutím, jelikož obsahuje minimum kalorií
- snižuje riziko srdečních onemocnění, včetně infarktu a mrtvice
- zvyšuje hladinu vlákniny a draslíku v těle
- snižuje riziko srdečních onemocnění, včetně infarktu a mrtvice
Receptů na studené polévky je mnoho. My jsme pro vás vybrali takové, které budete mít hotovy za pár minut. Nejen, že ušetříte čas. Dopřejete svému tělu také spoustu vitamínů a svým hostům gurmánský zážitek.
Pokud vaše děti zeleninu odmítají, mohou být právě tyto zajímavé polévky vhodnou příležitostí, jak jim zeleninu přiblížit.
V létě jsou navíc polévky na studeno skvělým osvěžením a v zimě přijdou vhod zase jako příjemná změna.