Nejlepší recepty na polévky za studena aneb zdraví a osvěžení v jednom

Recepty na studené polévky jsou jednoduché a hlavně rychlé!

Obsahují spoustu zeleniny, ale i milovníci masa si přijdou na své.

Připravte si vitamínovou bombu v podobě originální osvěžující dobroty.

Proč připravovat recepty na studené polévky?

Polévky se připravují od dávnověku. Původ chladivých polévek pochází ze zemí s teplým klimatem, kde se lidé snaží polévkami osvěžit.

Polévky tohoto typu bývají lehčí než zimní polévky, obsahují méně tuku a také masa.

Některé z polévek jsou čistě zeleninové, ale setkat se můžete také s obohacením ve formě lehkého kuřecího masa nebo ryb.

Proč jíst zeleninu?

Jednoduše proto, že zelenina má spoustu benefitů pro zdraví.

  • pomáhá s hubnutím, jelikož obsahuje minimum kalorií
  • snižuje riziko srdečních onemocnění, včetně infarktu a mrtvice
  • zvyšuje hladinu vlákniny a draslíku v těle
  • snižuje riziko srdečních onemocnění, včetně infarktu a mrtvice

Receptů na studené polévky je mnoho. My jsme pro vás vybrali takové, které budete mít hotovy za pár minut. Nejen, že ušetříte čas. Dopřejete svému tělu také spoustu vitamínů a svým hostům gurmánský zážitek.

Pokud vaše děti zeleninu odmítají, mohou být právě tyto zajímavé polévky vhodnou příležitostí, jak jim zeleninu přiblížit.

V létě jsou navíc polévky na studeno skvělým osvěžením a v zimě přijdou vhod zase jako příjemná změna.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.