Rýže je v Čechách velmi oblíbenou přílohou. Vzhledem k charakteru pokrmu se k němu nejvíce hodí rýže basmati či další druhy dlouhozrnné rýže.
Ingredience:
- 6 krůtích plátků
- 2 šálky rýže
- 1 šalotka
- 1 šálek vývaru
- 1/2 šálku mouky
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL čerstvého nastrouhaného zázvoru
- sůl, pepř
- jarní cibulka na ozdobu
Postup:
- Omyté a naklepané krůtí plátky posypejte solí a pepřem a zlehka je poprašte moukou.
- Na pánvi s olivovým olejem povařte 1 minutu najemno nakrájenou šalotku a nastrouhaný zázvor.
- Do hrnce s vodou dejte uvařit rýži podle návodu.
- Do pánve přidejte krůtí maso a restujte přibližně 4 minuty z každé strany, v závislosti na tloušťce plátků.
- Následně maso z pánve vyjměte a odložte stranou.
- Do pánve přilijte vývar a přiveďte k varu.
- Vložte do pánve zpět krůtí plátky a povařte ještě přibližně 5 minut.
Krutí maso s rýží servírujte ozdobené kolečky jarní cibulky.