Nejsladší jahodové recepty! Je libo knedlíky, koláče, buchty nebo sirup? Inspirujte se

Milujete jahody? Ale jak je nejlépe využít?

První várka zmizí, bez jakékoliv úpravy, ale co potom, když už nám nechutnají samostatně?

Inspirujte se našimi nejlepšími recepty z jahod!

Proč jíst jahody?

Nejhojnější vitamíny a minerály v jahodách jsou:

Vitamín C – jahody jsou vynikajícím zdrojem vitamínu C, antioxidantu nezbytného pro imunitu a zdraví pokožky.
Mangan – tento stopový prvek, který se často vyskytuje ve velkém množství v celozrnných obilovinách, luštěninách, ovoci a zelenině, je důležitý pro mnoho procesů ve vašem těle.
Folát (vitamín B9) – je důležitý pro normální růst tkání a funkci buněk – a zásadní pro těhotné ženy a starší osoby.
Draslík – podílí se na mnoha základních tělesných funkcích, jako je regulace krevního tlaku.

V menší míře obsahují také železo, měď, hořčík, fosfor a vitamíny B6, K a E.

Jahody obsahují vysoké množství prospěšných rostlinných sloučenin a antioxidantů, jako je pelargonidin, kyselina ellagová, ellagitaniny a prokyanidiny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.