Pštrosí vejce v troubě

Pštrosí vejce v troubě
Příprava: 40 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Pštrosí vejce získala svůj originální název díky své velikosti a vzhledu připomínajícím obří vejce pštrosa.

Ingredience

  • 400 g mletého masa
  • 4 vejce
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • sušený mletý česnek
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200 °C.
  • Uvařte vejce natvrdo a po zchladnutí je oloupejte.
  • Mleté maso ochuťte česnekem, solí a pepřem.
  • Každé uvařené vejce uzavřete do masové směsi a vytvořte pštrosí vejce.
  • Následně všechna vejce namočte v rozšlehaném vejci a poté obalte ve strouhance s nasekanou petrželkou.
  • Vložte do pekáčku a pečte přibližně 25 až 30 minut.
  • Během pečení skotská vejce pravidelně přelévejte vypečenou šťávou a v případě potřeby podlévejte vodou.
V troubě pečená skotská vejce.
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.