Jednoduchá kombinace oleje s česnekem a bylinkami s vinným octem funguje jako dokonalá omáčka na ryby. Skvělou přílohou jsou potom naše zapečené brambory s květákem, ty vám nesmí ujít.
Co budeme potřebovat
- 40 ml olivového oleje
- 1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
- 1/2 lžičky sušené šalvěje
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce vinného octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 8 filetů ze pstruha
Postup
- Zapalte gril nebo zahřejte plotnu. V malém nerezovém hrnci smíchejte olej, česnek, šalvěj a rozmarýn.
- Vařte na mírné teplotě, dokud česnek nezačne hnědnout, asi 2 minuty. Sundejte z plotny a ihned vmíchejte ocet, sůl a pepř.
- Filety ze pstruha vložíme do střední skleněné misky nebo nerezové pánve.
- Rybu posypte zbylou solí.
- Přidejte polovinu směsi oleje a octa a obalte.
- Rybu grilujte nebo opékejte kůží dolů 2 minuty. Otočte a grilujte, dokud nebude hotová.
- Při podávání rozšlehejte zbývající směs oleje a octa a nalijte ji na teplého pstruha.
Nemáte-li možnost pstruha ogrilovat, potom si pořiďte nejlepší grilovací pánev a upečte si ho doma na plotně. Jaké jsou ty nejlepší pánve ke grilování se dozvíte v naší recenzi!