Pstruh na grilu s česnekem a bylinkami

Pstruh na grilu s česnekem a bylinkami

Jednoduchá kombinace oleje s česnekem a bylinkami s vinným octem funguje jako dokonalá omáčka na ryby. Skvělou přílohou jsou potom naše zapečené brambory s květákem, ty vám nesmí ujít.

Co budeme potřebovat

  • 40 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
  • 1/2 lžičky sušené šalvěje
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 8 filetů ze pstruha

Postup

  • Zapalte gril nebo zahřejte plotnu. V malém nerezovém hrnci smíchejte olej, česnek, šalvěj a rozmarýn.
  • Vařte na mírné teplotě, dokud česnek nezačne hnědnout, asi 2 minuty. Sundejte z plotny a ihned vmíchejte ocet, sůl a pepř.
  • Filety ze pstruha vložíme do střední skleněné misky nebo nerezové pánve.
  • Rybu posypte zbylou solí.
  • Přidejte polovinu směsi oleje a octa a obalte.
  • Rybu grilujte nebo opékejte kůží dolů 2 minuty. Otočte a grilujte, dokud nebude hotová.
  • Při podávání rozšlehejte zbývající směs oleje a octa a nalijte ji na teplého pstruha.

Nemáte-li možnost pstruha ogrilovat, potom si pořiďte nejlepší grilovací pánev a upečte si ho doma na plotně. Jaké jsou ty nejlepší pánve ke grilování se dozvíte v naší recenzi!

Dokonale dochucený pstruh s česnekem a bylinkami.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.