Příprava: 50 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minutPočet porcí: 6
Ingredience
- 2 pstruhy
- sůl
- 70g másla
- 1 větší cibule
- 30g hladké mouky
- troška cukru
- 1l červeného vína
- pepř
- hřebíček
- 1 citrón
Postup receptu
- Rozpálíme pánev s máslem a osmahneme najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pstruha
- Okořeníme, přidáme šťávu z citrónu a dusíme asi 15 min a podléváme vínem
- Kousky pstruha pak dáme bokem a ze zbylého másla a mouky usmažíme jíšku do zlatova, rozvaříme jí šťávou z ryby
- Omáčku ještě povaříme a pak jí poléváme kousky pstruha na talíři
- Takto můžete připravit i kapra či candáta