Pstruh pečený v pečícím papíře s bylinkami

Pstruh pečený v pečícím papíře s bylinkami

Upečte si filety ze pstruha a to v pečícím papíru s aromatickými bylinkami a jemnou chutí bílého vína. Můžete podávat formou lehké večeře nebo oběda a to s bramborami nebo čerstvým křupavým chlebem.

Ingredience

  • 1 ks vykuchaného pstruha
  • 1 ks citronu (1/2 na kolečka a 1/2 vcelku)
  • 1 ks cibulky fenyklu jemně nasekané
  • 2 ks šalotky na plátky
  • Kvalitní bílé víno
  • Olivový olej
  • 1/2 balení petrželky jemně nasekané
  • Brambory

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Pstruha naplňte plátky citronu.
  • Do pekáčku rozprostřete pečící papír, který posypete nasekaným fenyklem.
  • Na fenykl položte pstruha, posypte jej šalotkou a mírně zakápněte vínem a olivovým olejem.
  • Poté pstruha papírem obalte a dejte péct do trouby.
  • Pečte 25 minut na 180°C.
  • Mezitím si uvařte brambory nebo připravte jinou přílohu dle vaší chuti.
  • Po upečení stačí pstruha vybalit a můžete podávat.

TIP: Máte také rádi lososa? Inspirujte se recepty s lososem, po kterých se všem budou sbíhat sliny!

Upečený pstruh s bylinkami
Zdroj: olgasflavorfactory.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.