Pudinková buchta s drobenkou

Pudinková buchta s drobenkou
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tato vynikající buchta je jednoduchá na přípravu, její těsto je krásně měkké a je doplněna čerstvým vanilkovým pudinkem a skvělou drobenkou. Mňam!

Ingredience

Na těsto:

  • 2/3 šálku teplého mléka
  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 a 1/2 čajové lžičky sušeného droždí
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1/3 šálku másla, pokojové teploty
  • 1 středně velké vejce, pokojové teploty

Na povrch buchty:

  • 1 balíček instantního vanilkového pudinku
  • 1 a 1/2 – 2 šálky mléka na pudink    
  • 3/4 šálku + 2 lžíce másla
  • 2/3 hrnku cukru
  • 1 a 1/2 šálků hladké mouky

Postup                                       

  1. Zahřejte mléko v hrnku v mikrovlnné troubě nebo v malém hrnci na sporáku.
  2. Mělo by být teplé, ale ne horké nebo vroucí.
  3. Přidejte mouku a sušené droždí do velké mísy.
  4. Poté přidejte cukr a vlažné mléko.
  5. Vše v míse krátce promíchejte hnětacím hákem.
  6. Dále přidejte vanilkový extrakt, měkké máslo, vejce a špetku soli.
  7. Těsto hněťte dalších 5 minut, dokud se nebude lepit po stranách mísy a nebude mít pružnou konzistenci.
  8. Rukama z těsta vytvarujte kouli a vložte ji zpět do mísy.
  9. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.
  10. Pokud je příliš suché/drobivé, přidejte trochu mléka.
  11. Mísu přikryjte utěrkou, dejte ji na teplé místo a nechte hodinu kynout.
  12. Mezitím si připravte pudink podle pokynů na obalu a nechte ho vychladnout.
  13. Když je těsto skoro vykynuté, připravte si pekáč. Když je hodina téměř u konce, vyložte pečící plech s vyššími stranami pečícím papírem nebo ho lehce vymažte a vysypte moukou.
  14. Jakmile těsto nabyde, vyjměte ho z mísy.
  15. Desku posypte trochou mouky a rukama krátce vypracujte těsto.
  16. Poté těsto vyválejte tak, aby odpovídalo velikosti vašeho pekáče a vložte ho do pekáče.
  17. Nechte ještě 15 minut odležet.
  18. Během čekání předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a připravte si drobenku.
  19. Nejprve dejte do misky máslo, cukr a mouku.
  20. Poté rychle promíchejte rukama a lehce k sobě vše přitlačte tak, aby se vytvořily malé drobky.
  21. Odložte stranou.
  22. Pomocí stěrky nebo lžíce rovnoměrně rozetřete studený pudink na těsto.
  23. Poté nandejte drobenku na vrstvu pudinku.
  24. Buchtu pečte na středním roštu asi 35–45 minut, dokud není upečená a drobenka není lehce zlatohnědá.
  25. Před krájením buchtu vyjměte z trouby a nechte ji vychladnout.
Koláč s drobenkou a pudinkem pokrájený na čtverečky.
www.recipesfromeurope.com

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty z jahod! Ať už to bude marmeláda, koláč či knedlíky, rozhodně si pochutnáte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.