Pudinková buchta s kysanou smetanou

Pudinková buchta s kysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je oblíbeným dezertem nejen do teplejších dní. Zakysaná smetana dodá dezertu osvěžující nádech. Vyzkoušejte!

Ingredience na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 170g cukru
  • 4ks vajec
  • 100ml mléka/vody
  • 100ml oleje
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa

Ingredience na pudinkovou náplň

  • 1ks vanilkového pudinku v prášku
  • 500ml mléka
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru

Ingredience na smetanovou náplň

  • 3ks zakysané smetany (3 kelímky)
  • 2ks vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru

Postup

  • Nejprve uvařte pudink.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté přidejte mléko, olej, mouku s kypřicím práškem a řádně zašlehejte.
  • Část těsta vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
  • Do druhé části těsta zamíchejte kakao a vylijte na část světlého těsta na plechu.
  • Navrch rozprostřete uvařený vanilkový pudink.
  • Dejte péct do předem vyhřáté trouby při 180°C po dobu 25 minut – 30 minut.
  • Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s cukry a dejte odležet do lednice.
  • Mezitím nechte vychladnout upečenou buchtu a po vychladnutí navrch naneste zakysanou smetanu.
  • Povrch buchty můžete ještě posypat skořicí, čokoládou nebo třeba strouhanou margotkou.
Dvoubarevná buchta s pudinkovou a smetanovou náplní.
Zdroj: cookorama.net

Z pudinku nebo s ním si můžete upéct i výborné vánoční cukroví! Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.