Inspirujte se tímto rychlým receptem na jahodové řezy s pudinkem. Skvělý na oslavy či jen tak na společné chvíle s rodinou.
Ingredience na piškot
- 200g hladké mouky
- 180g cukr krystal
- 5 vajíček
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 5 lžic oleje či rozpuštěného másla
Ingredience na pudink
- 1 l mléka
- 5 lžic cukru krystal
- 2 balení vanilkového pudinku
Další ingredience
- Čerstvé jahody (či jiné ovoce)
- 2 sáčky želé v prášku
Postup
- V misce ušlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Přidejte olej a vše řádně promíchejte.
- V další misce smíchejte mouku s kypřicím práškem. Moučnou směs opatrně vmíchejte do vaječné směsi.
- Plech vymažte a vysypejte moukou. Těsto nalijte rovnoměrně na vymazaný plech a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečte do růžova cca 15 minut.
- Piškot nechejte vychladnout. Mezitím si připravte pudink a ještě horký jej nalijte na vychladlý piškot.
- Navrch naskládejte nakrájené ovoce.
- Želatinu připravte podle návodu na balení a rovnoměrně nalijte navrch řezů.
- Nechte ztuhnout a dejte vychladit do ledničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.