Tento moučník je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a přitom chutná tak dobře, že se stane vaším novým oblíbeným dezertem. Listové těsto pokryté bohatou a krémovou pudinkovou náplní a přelité šlehačkou s čokoládovým sirupem? Delikatesa!
Co budete potřebovat
- 1 šálek vody
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku másla
- 4 vejce
- 2 balení instantního vanilkového pudinku
- 1 šálek hladké mouky
- 230 g smetanového sýra, velmi měkkého
- 3 a 1/2 šálků mléka
- 230 g smetany ke šlehání
- 1/4 šálku čokoládového sirupu
- 1 lžička cukru moučka
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C a vymažte plech o rozměrech 23 × 33 cm.
- Svařte vodu, máslo a sůl.
- Odstraňte z ohně a nalijte do mísy.
- Přidejte mouku a ručně šlehejte, dokud se nevytvoří koule, nebo šlehejte několik minut elektrickým šlehačem, dokud nebude vše dobře promícháno.
- Těsto chlaďte 10 minut.
- Do těsta přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hustá a hladká.
- Povrch těsta by měl mít saténový lesk.
- Znovu ochlaďte na asi 5 minut.
- Nalijte do vymazané formy a pečte 15 minut.
- Píchněte nožem asi 15krát do středu, který je nafouknutý, aby mohl uniknout vzduch.
- Snižte teplotu trouby na 175 ° C a pečte dalších 20 minut.
- Před přidáním krémové náplně nechte těsto na plechu asi 30 – 45 minut vychladnout.
- V míse prošlehejte změklý smetanový sýr.
- Vyšlehejte pudink a mléko.
- Dobře promíchejte.
- Přidejte ke smetanovému sýru a nejprve pomalu promíchejte a poté dobře prošlehejte.
- Přelijte na upečené řezy.
- Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání šlehejte elektrickým šlehačem nejprve na nejnižším stupni a když začne šlehačka houstnout, zvyšte rychlost.
- Nakonec přidejte do šlehačky moučkový cukr.
- Šlehačku naneste na řezy a pokapejte a pokapejte čokoládovým sirupem.
- Uchovávejte v lednici.
Vyzkoušejte také naše netradiční recepty na buchty z piškotu, po kterých se jen zapráší!