Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta
Příprava: 60 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Tento moučník je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a přitom chutná tak dobře, že se stane vaším novým oblíbeným dezertem. Listové těsto pokryté bohatou a krémovou pudinkovou náplní a přelité šlehačkou s čokoládovým sirupem? Delikatesa!

Co budete potřebovat

  • 1 šálek vody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku másla
  • 4 vejce
  • 2 balení instantního vanilkového pudinku
  • 1 šálek hladké mouky
  • 230 g smetanového sýra, velmi měkkého
  • 3 a 1/2 šálků mléka
  • 230 g smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku čokoládového sirupu
  • 1 lžička cukru moučka

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 °C a vymažte plech o rozměrech  23 × 33 cm.
  • Svařte vodu, máslo a sůl.
  • Odstraňte z ohně a nalijte do mísy.
  • Přidejte mouku a ručně šlehejte, dokud se nevytvoří koule, nebo šlehejte několik minut elektrickým šlehačem, dokud nebude vše dobře promícháno.
  • Těsto chlaďte 10 minut.
  • Do těsta přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hustá a hladká.
  • Povrch těsta by měl mít saténový lesk.
  • Znovu ochlaďte na asi 5 minut.
  • Nalijte do vymazané formy a pečte 15 minut.
  • Píchněte nožem asi 15krát do středu, který je nafouknutý, aby mohl uniknout vzduch.
  • Snižte teplotu trouby na 175 ° C a pečte dalších 20 minut.
  • Před přidáním krémové náplně nechte těsto na plechu asi 30 – 45 minut vychladnout.
  • V míse prošlehejte změklý smetanový sýr.
  • Vyšlehejte pudink a mléko.
  • Dobře promíchejte.
  • Přidejte ke smetanovému sýru a nejprve pomalu promíchejte a poté dobře prošlehejte.
  • Přelijte na upečené řezy.
  • Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání  šlehejte elektrickým šlehačem nejprve na nejnižším stupni a když začne šlehačka houstnout, zvyšte rychlost.
  • Nakonec přidejte do šlehačky moučkový cukr.
  • Šlehačku naneste na řezy a pokapejte a pokapejte čokoládovým sirupem.
  • Uchovávejte v lednici.
Řezy s krémovou pudinkovou náplní a přelité šlehačkou s čokoládovým sirupem servírované na talířku.
www.plowingthroughlife.com

Vyzkoušejte také naše netradiční recepty na buchty z piškotu, po kterých se jen zapráší!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.