Sice se nejedná o klasické vánoční cukroví s pudinkem, ovšem za zkoušku určitě stojí.
Jestliže chcete ostatní členy domácnosti překvapit něčím novým, tento koláč je ideální volbou.
Připravit ho můžete večer před Štědrým dnem.
INGREDIENCE
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku studeného másla
- 1 a 1/2 hrnku nasekaných kešu ořechů
- 1 balení tvarohu
- 1/3 hrnku arašídového másla
- 1 hrnek krystalového cukru
- 2 smetany ke šlehání
- 2 a 2/3 hrnku studeného mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 1 čokoláda na vaření nasekaná na kousky
POSTUP
- V misce rozmixujte mouku s máslem, dokud nevznikne směs z hrubých drobků.
- Přidejte 1 hrnek kešu oříšků, několikrát těsto rozmixujte, dokud se ingredience nespojí.
- Vzniklé těsto dejte na menší vymazaný plech a pečte ho na 180 °C zhruba 25 minut. Poté těsto zchlaďte na drátěném stojanu.
- V malé misce si zatím smíchejte tvaroh, arašídové máslo a cukr. Použijte ruční mixér, abyste docílili hladkého a nadýchaného krému. Vyšlehejte si smetanu ke šlehání a jeden hrnek přidejte do krému.
- V další misce si rozšlehejte mléko a oba pudinky. Potom do této směsi zamíchejte jeden hrnek šlehačky.
- Potom dejte na upečený podklad vrstvu tvarohového krému, na něj dejte pudinkový krém a nahoru zbývající šlehačku. Posypte nasekanou čokoládou a zbývajícími kešu oříšky.
- Dezert nechejte v lednici alespoň hodinu ztuhnout.