Pudinkový dezert s arašídovým máslem

Pudinkový dezert s arašídovým máslem

Sice se nejedná o klasické vánoční cukroví s pudinkem, ovšem za zkoušku určitě stojí.

Jestliže chcete ostatní členy domácnosti překvapit něčím novým, tento koláč je ideální volbou.

Připravit ho můžete večer před Štědrým dnem.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku studeného másla
  • 1 a 1/2 hrnku nasekaných kešu ořechů
  • 1 balení tvarohu
  • 1/3 hrnku arašídového másla
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 2 smetany ke šlehání
  • 2 a 2/3 hrnku studeného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 sáček čokoládového pudinku
  • 1 čokoláda na vaření nasekaná na kousky

POSTUP

  1. V misce rozmixujte mouku s máslem, dokud nevznikne směs z hrubých drobků.
  2. Přidejte 1 hrnek kešu oříšků, několikrát těsto rozmixujte, dokud se ingredience nespojí.
  3. Vzniklé těsto dejte na menší vymazaný plech a pečte ho na 180 °C zhruba 25 minut. Poté těsto zchlaďte na drátěném stojanu.
  4. V malé misce si zatím smíchejte tvaroh, arašídové máslo a cukr. Použijte ruční mixér, abyste docílili hladkého a nadýchaného krému. Vyšlehejte si smetanu ke šlehání a jeden hrnek přidejte do krému.  
  5. V další misce si rozšlehejte mléko a oba pudinky. Potom do této směsi zamíchejte jeden hrnek šlehačky.
  6. Potom dejte na upečený podklad vrstvu tvarohového krému, na něj dejte pudinkový krém a nahoru zbývající šlehačku. Posypte nasekanou čokoládou a zbývajícími kešu oříšky.
  7. Dezert nechejte v lednici alespoň hodinu ztuhnout. 
dezert z pudinku s arašídovým krémem
Zdroj: backtomysouthernroots.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.