Punčová mísa

Punčová mísa

Skvělý recept na přípravu skvělého punčového dortu jako z cukrárny. Jediné co potřebujete je upéct klasické piškotové těsto a pak už jen skládáte čerstvé ingredience na sebe a tvoříte sladkou bombu.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 150 g másla (změklého)
  2. Lžíce oleje
  3. 110 g smetanového sýra
  4. 250 g cukru krupice
  5. 3 vejce
  6. 175 g hladké mouky
  7. ½ lžičky soli
  8. Lžíce vanilkového extraktu
  9. 59 ml pomerančové šťávy

Na jahody

  1. 480 g jahod (nakrájených)
  2. 3 lžíce cukru krupice
  3. Lžíce citronové šťávy nebo limetkové šťávy

Na krém

  1. 450 g smetanového sýra
  2. 120 g moučkového cukru
  3. 4 lžičky jahodové marmelády

Na polevu

  1. 355 ml šlehačky

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
  2. Dortovou formu si vymažeme máslem nebo vysypeme hrubou moukou
  3. Na dno formy umístíme pečící papír
  4. Do větší mísy přidáme máslo, olej, smetanový sýr
  5. Směs vyšleháme mixérem na vysokou rychlost, přibližně dvě minuty
  6. Pomalu začneme přidávat cukr, dokud směs nebude nadýchaná
  7. Postupně začneme zašlehávat vejce, aby se pořádně vše spolu promísilo
  8. U mixéru snížíme rychlost a pomalu začneme přidávat mouku a sůl
  9. V konečné fázi šlehání přidáme vanilkový extrakt
  10. Do připravené dortové formy nalijeme těsto
  11. Formu s těstem umístíme do formy a pečeme 1 hodinu a 10-20 minut, průběžně těsto kontrolujeme špejlí
  12. Po vyndání necháme 10 minut odpočívat ve formě
  13. Poté korpus vyndáme a necháme ho zcela vystydnout
  14. Když je korpus vychladlý, nakrájíme ho na kostky a ty dáme stranou
  15. Na jahodovou náplň si připravíme do velké mísy nakrájené jahody, cukr a šťávu
  16. Vše spolu promícháme a necháme odstát, aby se uvolnila z jahod šťáva
  17. Na náplň smícháme smetanový sýr, cukr a jahodovou marmeládu
  18. Vše spolu prošleháme, aby se ingredience propojily
  19. Vyšleháme si šlehačku
  20. Pro sestavení si připravíme vysokou skleněnou mísu a začneme vrstvit
  21. Kostky korpusu, které pokapeme pomerančovou šťávou, potřeme vrstvou náplně, přidáme jahody a navrstvíme šlehačku
  22. Tyto kroky opakujeme dokud nám nedojdou ingredience
  23. Na poslední vrstvu si necháme šlehačku, kterou ozdobíme čerstvými jahodami a dort takto dáme do lednice

Jestli přemýšlíte jak si tento recept ještě více vyšperkovat, je to možné s domácí marmeládou. Jestli nevíte jak na ní podívejte se zde na tyto recepty na domácí marmelády.

Mísa plná šlehačky, jahod, a krému posypaná kokosem a mandlemi.
Zdroj: cravingsomecreativity.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.