Těžko najdete roztomilejší motiv, než ptačí hnízdo plné malinkých barevných vajíček. Upečte si lahodná pusinková hnízda, která se doslova rozplývají na jazyku!
Ingredience
- 2 vejce
- ¼ lžička citronové šťávy
- ½ šálku krupicového cukru
- 120 g změklého másla 1 šálek moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1-2 lžíce mléka
- barevná mini vajíčka
Postup
- Troubu předehřejte na 100°C.
- Oddělte žloutky od bílků a bílky dejte do velké mísy. Mísa musí být naprosto suchá, čistá a nesmí být mastná!
- Začněte šlehat bílky mírnou rychlostí, poté postupně přidávejte krupicový cukr a zvyšujte otáčky.
- Přidejte citronovou šťávu a šlehejte 10-15 minut, dokud nevytvoříte tuhý sníh.
- Pomocí cukrářského sáčku s rozetovou špičkou stříkejte kolečka ze sněhu na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte 2 hodiny, poté vypněte troubu a nechte dopéct dalších minut. vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Na krém vyšleháme máslo, moučkový cukr, kakao a mléko.
- Pomocí sáčku s velmi malou dírkou nastříkejte středy hnízd a do každého umístěte několik mini vajíček. Nechte ztuhnout v lednici.
Cukroví ze šlehaných bílků patří k nejoblíbenějším. Vyzkoušejte i další recepty na bílkové cukroví, které se rozplývá na jazyku.