Pusinková roláda s macerovanými jahodami

Pusinková roláda s macerovanými jahodami

Tohle je naprosto božský letní dezert! Jemná pusinková roláda plněná jahodami a krémem z mascarpone a podávaná s macerovanými jahodami se u vás stoprocentně stane hitem.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 4 bílky
  • 225 g moučkového cukru
  • 1 lžička prosáté kukuřičné mouky

Na náplň:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml mascarpone
  • prosátý moučkový cukr, podle chuti
  • 225 g jahod (každou nakrájejte na 4 nebo 6 kousků v závislosti na jejich velikosti)
  • 1-2 listy bazalky natrhané najemno

Na macerované jahody:

  • 225 g jahod nakrájených na plátky
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • ½ lžičky balzamikového octa
  • 3–4 listy bazalky natrhané najemno

Postup

  • Pečící plech vyložte pečicím papírem.
  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Do velké čisté mísy dejte 4 bílky.
  • Šlehejte bílky, dokud vám nevznikne hustá směs, ze které se tvoří měkké špičky.
  • Za stálého šlehání po lžících přidejte 225 g moučkového cukru.
  • Přidejte kukuřičnou mouku a prošlehejte.
  • Těsto vyklopte na vyložený plech a rozprostřete do roviny.
  • Pečte 8 minut.
  • Snižte teplotu trouby na 160 °C a pečte dalších 8 minut.
  • Na pracovní plochu položte čistou utěrku.
  • Nahoru položte list pečícího papíru.
  • Vyjměte těsto z trouby a obraťte na nový list pečícího papíru.
  • Nechte 1-2 hodiny chladnout.
  • Přípravte si náplň.
  • Šlehejte 150 ml smetany ke šlehání ve velké míse, dokud nezačne houstnout.
  • Přidejte 150 ml mascarpone a promíchejte.
  • Přidejte moučkový cukr podle chuti, po lžičkách a promíchejte.
  • Jakmile těsto vychladne, jemně odloupněte pečící papír od jeho základny.
  • Krém rozetřete na těsto a ponechte 2 cm okraj bez náplně na kratší straně k vám a 1 cm okraj od nejvzdálenějšího krátkého okraje.
  • Navrch dejte 225 g připravených jahod a rovnoměrně je rozdělte.
  • Posypte trochou jemně natrhaných lístků bazalky.
  • Roládu rolujte z kratší strany, která je vám nejblíže.
  • K tomu použijte pečící papír a utěrku.
  • Nebojte se, pokud roláda trochu praskne.
  • Dejte do lednice, dokud nebudete připraveni podávat.
  • Mezitím dejte 225 g nakrájených jahod do mísy se 2 lžičkami cukru a zamíchejte.
  • Přidejte ½ lžičky balzamikového octa a znovu promíchejte.
  • Nechte 30 minut odstát, aby jahody pustily trochu šťávy.
  • Nenechávejte je odstát déle než 90 minut, protože pak příliš změknou.
  • Roládu přendejte na servírovací talíř, poprašte trochou moučkového cukru a podávejte s macerovanými jahodami.
Pusinková roláda plněná jahodami a krémem z mascarpone na talířku.
www.onlycrumbsremain.com

Máme pro vás i 10 nejlepších receptů na kokosové pusinky! Vychutnejte si každé sousto.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.