Pusinkový dort s krémem a višněmi

Pusinkový dort s krémem a višněmi
Příprava: 40 minut Vaření: 105 minut Počet porcí: 15

I pusinkový dort lze připravit na způsob Schwarzwaldského dortu! A překvapivě je to i jednoduché. Užijte si sněhové těsto spolu s krémem z mascarpone a šlehačky, kompotovanými višněmi, čerstvými třešněmi, čokoládovými hoblinkami a pistáciemi. Mňam!

Co budete potřebovat

Na sněhové těsto:

  • 8 bílků
  • špetka mořské soli
  • 440 g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
  • 2 lžíce kakaového prášku

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 55 g krupicového cukru
  • 30 ml třešňového likéru nebo brandy

Na ozdobu:

  • 370 g kompotovaných višní
  • 1 šálek čerstvých třešní
  • 1 tabulka čokolády
  • hrst pistácií, nasekaných

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
  • Na každý list pečicího papíru nakreslete 23 cm kruh a poté je otočte.
  • V míse stolního mixéru s nástavcem na šlehání ušlehejte z bílků a soli tuhý sníh, poté pomalu přisypte cukr a následně vanilku.
  • Šlehejte tak dlouho, dokud pusinky nejsou velmi tuhé a cukr se nerozpustí.
  • Do pusinek jemně vmíchejte kakao gumovou stěrkou.
  • Rozdělte pusinky mezi dva pečicí plechy a rozložte je na dva rovnoměrné kotouče pomocí kruhu, který jste si nakreslili.
  • Vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 120°C a pečte 90 minut.
  • Poté troubu vypněte (bez otevírání dvířek) a nechte v ní pusinky přes noc, aby úplně vychladly.
  • Kompotované višně velmi dobře sceďte, tekutinu si vyhraďte.
  • Dejte tekutinu do malého hrnce na střední teplotu a vařte 10 – 15 minut, dokud se tekutina nezredukuje na sirup.
  • Dejte stranou vychladnout.
  • Všechny ingredience na krém dejte do mísy svého stolního mixéru s nástavcem na šlehání.
  • Šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nevytvoří střední špičky, a do krému vmíchejte trochu třešňového sirupu.
  • Dejte jeden pusinkový kruh na servírovací talíř.
  • Nalijte na něj polovinu krému a rozetřete k okrajům.
  • Posypte dvěma třetinami višní.
  • Navrch položte druhý pusinkový kruh.
  • Zbylý krém rozetřete na vrchní vrstvu.
  • Posypte zbývajícími višněmi, čerstvými třešněmi a pistáciemi.
  • Celý dort pokapejte zbylým třešňovým sirupem a na závěr si škrabkou na brambory nastrouhejte čokoládové kudrlinky.
  • Udržujte v chladu.
  • Přejeme veselé pečení!
Vrstvý sněhové těsta s krémem z mascarpone a šlehačky, kompotovanými višněmi, čerstvými třešněmi, čokoládovými hoblinkami a pistáciemi.
www.butterbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.