Pusinkový věnec

Pusinkový věnec

Neholdujete příliš kynutému těstu nebo se jeho přípravě z nějakého důvodu vyhýbáte? Pak třeba vyzkoušejte tuto variantu z nekynutého těsta.

Ingredience

  • 6 bílků
  • 350 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vinného octa
  • 25 g kukuřičné mouky

Ingredience na náplň

  • 6 žloutků
  • 350 g moučkového cukru
  • Šťáva ze 4 citronů
  • 225 g másla
  • 450 ml smetany

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia a připravte si plech, který vystelete pečicím papírem.
  • Z bílků si vyšlehejte sníh, dokud nebude dostatečně tuhý a postupně pomalu přisypávejte a všlehejte cukr. Sníh by měl být tuhý a lesklý.
  • Ocet a kukuřičnou mouku smíchejte v hrníčku do hladka a přimíchejte do sněhu.
  • Polovinu připravené směsi na pusinky rozložte na plech, abyste z nich vytvořili kruh.
  • Ze zbytku směsi utvořte cukrářskou trubičkou vršek pusinek, které umístíte rovnoměrně    okolo kruhu.
  • Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 1,5 – 2 hodiny, dokud pusinky nebudou zcela tuhé a půjdou jednoduše sloupnout z pečicího papíru.
  • Mezitím si připravte náplň – v misce nad hrncem s vařící vodou si rozpusťte žloutky, cukr a citronovou šťávu, postupně přidávejte máslo. Po zchladnutí přidejte našlehanou smetanu.
  • Touto směsí pomažeme upečený a zchladlý pusinkový kruh, který následně pokryjeme upečenými pusinkami – viz foto.
  • Dozdobíme citronovou kůrou a čokoládovými vajíčky.
Věnec s citrónovými pusinkami.
Zdroj: bbc.com

Zachutnal vám pletenec? Ochutnejte také tradiční velikonoční jidáše, které můžete upéct podle našich receptů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.