Pusinky s kokosem přelité čokoládou

Pusinky s kokosem přelité čokoládou

Tento typ makronek se snadno vyrábí a vyžaduje jen velmi málo přísad. Proto je tak oblíbený, protože to jsou super rychlé kokosky. Již po několika minutách příprav je tato sladkost připravena v troubě k pečení a vy se tak můžete za pár minut těšit na křupavé a do zlatova upečené makronky z kokosu.

Co budeme potřebovat

  1. 360 g drceného kokosu
  2. 60 g hladké mouky
  3. 4 žloutky
  4. 120 g třtinového cukru
  5. 30 g másla
  6. 2 lžíce kokosového extraktu (nebo vanilkového extraktu)

Na zdobení

  1. 50 g tmavé nebo mléčné čokolády (rozpuštěné)

Postup

  • Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  • Vymažeme si plech máslem
  • V míse důkladně promícháme kokos, mouku, žloutky, třtinový cukr, máslo
  • Mícháme, dokud nevznikne lepivé těsto, které můžeme tvarovat
  • Těsto rozdělíme na 24 stejných kuliček a položíme na připravený plech
  • Pečeme asi 25 minut
  • Kokosové pusinky by měly být zlatohnědé
  • Vyndáme je z trouby a necháme úplně vychladnout
  • Vychladlé kokosky pokapeme rozpuštěnou čokoládou
Kokosové sušenky přelité rozpuštěnou tmavou čokoládou.
Zdroj: simplyquinoa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.