Tvarově velmi originální cukroví, ve kterém je tradiční chuť sněhového pečiva ozvláštněna nejen ořechy, ale také lahodným krémem.
Ingredience:
- 4 bílky
- 1 šálek cukru krupice
- 1 šálek mletých lískových nebo vlašských ořechů
- špetka soli
- 1/4 šálku nasekaných lískových oříšků na obalení
- čokoládová poleva
Krém
- 3 žloutky
- 2 PL moučkového cukru
- 1 a 1/2 PL hladké mouky
- 1/4 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
- 3/4 šálku mléka
- 8 PL másla
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 100°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z bílků šlehejte pomocí ručního šlehače hustý sníh.
- V průběhu šlehání postupně po lžících přidávejte cukr a nakonec přidejte špetku soli.
- Do hustého sněhu poté opatrně lžící přimíchejte mleté ořechy.
- Hotovou směs vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou.
- Na připravený plech vytlačujte postupně sněhové cukroví a následně sušte v troubě přibližně 90-100 minut.
- Nechte sněhové cukroví vychladnout a v mezidobě si připravte krém.
- Vyšlehejte do hladka žloutky, cukr a vanilkový extrakt.
- Poté přidejte mouku a opět šlehejte dohladka.
- Zahřejte mléko a po troškách ho přidávejte do žloutkové směsi, po každém přidání důkladně prošlehejte.
- Do vzniklé směsi na závěr zašlehejte také kondenzované mléko.
- Poté směs přelijte do hrnce a za stálého míchání povařte po dobu přibližně dvou minut.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- V mezidobě si vyšlehejte máslo a poté do něj zašlehejte i vychladlou směs.
- Následně k sobě vždy dvě pusinky slepte pomocí krému.
- Odkrytou část krému poté obalte v nasekaných oříšcích a vršky ozdobte čokoládovou polevou.
Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu sněhového cukroví je kvalitní šlehač. Pokud nevíte, jak si elektrický ruční šlehač vybrat, navštivte náš velký srovnávací test.