Pyré z celeru a pečeného česneku

Pyré z celeru a pečeného česneku

Lehce nasládlý celer se v tomto receptu skvěle doplňuje s voňavým pečeným česnekem. Je to úžasná vegetariánská příloha, která je dokonalou alternativou ke klasické bramborové kaši. Přesvědčte se sami!

Ingredience

  • 2 hlavičky česneku
  • 1 kg celeru, oloupaného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce crème fraîche
  • 2 lžíce nasekané listové petrželky

Postup

  1. Troubu plynovou troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
  2. Česnek položte na velký plát alobalu a pokapejte trochou olivového oleje.
  3. Alobal pevně uzavřete a pečte 1 hodinu.
  4. Otevřete alobal a nechte česnek trochu vychladnout, pak ho rozkrojte napůl a vymačkejte dužinu.
  5. Slupky vyhoďte.
  6. Celer oloupejte, nakrájejte na malé kousky a vložte do hrnce se studenou osolenou vodou.
  7. Přikryjte, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, dokud se neuvaří.
  8. Dobře sceďte a poté vraťte na rozpálený hrnec, abyste vysušili případnou tekutinu.
  9. To je důležité, protože jinak bude směs příliš tekutá.
  10. Ujistěte se, že vařený celer je zcela suchý.
  11. Dejte ho do kuchyňského robota s česnekovou dužinou, olivovým olejem, solí a crème fraîche.
  12. Rozmixujte do hladkého pyré a podávejte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.
Zeleninové pyré servírované v misce s čerstvou petrželkou s vedle položenou lžící.
www.realfood.tesco.com

Inspirujte se i našimi recepty na bramborové řízky alias netradiční avšak výtečný pokrm!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.