Asi nejčastějším a nejoblíbenějším typem je tato mexická placka s kuřecím masem, zeleninou a sýrem. Věřte, že tento recept zvládnete levou zadní.
Ingredience
- 4 tortilly
- 1 šálek kukuřice
- 2 papriky nakrájené na plátky
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky
- 1/2 cibule nakrájené na plátky
- 2 šálky nastrouhaného čedaru
- 2 jarní cibulky
- 1/2 čajové lžičky kmínu
- 1/2 čajové lžičky mletého chilli
- 4 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi na malém množství oleje zlehka orestujte cibuli a papriku doměkka. Poté směs z pánve odstraňte.
- Kuřecí maso nakrájené na nudličky ochuťte chilli, solí, pepřem a kmínem.
- Na pánev přidejte nový olej a maso na něm restujte přibližně 8 až 10 minut, dokud nebude propečené. Poté směs z pánve opět odstraňte.
- Na pánev vložte tortillu a polovinu posypte čtvrtinou nastrouhaného čedaru. Přidejte čtvrtinu kuřecí směsi a čtvrtinu směsi papriky a cibule.
- Na závěr přidejte kukuřici a jarní cibulkou.
- Přeložte druhou polovinou tortilly a poté z obou stran osmažte dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany.
- Zopakujte postup se zbývajícími tortillami, kuřecím masem, směsí pepře a cibule, kukuřicí a čedarem.
- Podávejte se zakysanou smetanou.