Výborné recepty na tradiční francouzské omáčky neboli ragú. Máme masové i bezmasé varianty

Italský pokrm, který můžeme jíst samostatně s pečivem nebo společně s výbornými těstovinami!

Připravte si jeden z těchto skvělých receptů na ragú jako z Francie.

Věřte, budou vám chutnat všechny.

Historie francouzského pokrmu ragú

Ragú je hustý, vydatný guláš francouzského původu. V závislosti na kuchaři a regionu může být ragú připraveno jako hlavní jídlo nebo může být navrženo jako hustá omáčka k vařeným novým bramborám, nudlím nebo nějaké jiné příloze.
Charakteristickým znakem je, že se vaří velmi pomalu na mírném ohni. Pomalé vaření umožňuje, aby se chuť časem rozvinula a vytvořila bohatou chuť.

Mnoho kuchařů ho historicky připravovalo nad ohněm nebo na zavřených kamnech, aby v průběhu dne pozvolna zrál a pravidelně přidávali přísady podle potřeby.

Co se ingrediencí týče, u tohoto pokrmu neplatí žádná pravidla. Obvykle jsou hlavními ingrediencemi maso, houby nebo kořenová zelenina, které se opečou na pánvi před přidáním tekutin, jako je voda nebo víno, a poté lze přidat také různé koření, jako je pepř a bylinky. Ingredience lze také přidávat, když se ragú vaří, aby se zajistilo, že se nerozpustí do dušeného masa.

Termín „ragoût“ pochází z francouzského ragoûter, což znamená „obnovit chuť k jídlu“. Recepty na tento guláš pocházející z 17. století byly nalezeny ve Francii, což naznačuje, že ho lidé připravovali již velmi dlouho. Některé ragoûts jsou například zcela vegetariánské, zatímco jiné jsou plné masa a někteří kuchaři přidávají přísady, jako je smetana, aby obměnili chuť.

Když se jí jako hlavní jídlo, obvykle se nejlépe hodí k hustým, vydatným chlebům. Při podávání jako omáčky se často ředí.

Protože ragú může být velmi syté, obvykle se doporučují malé porce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.