Ragú z divočáka

Ragú z divočáka

Tento bohatý a vydatný recept na ragú alla Toscana z divokého masa, jak už název napovídá, pochází z Toskánska. Zkuste ho a uvidíte, jak se vám bude rozplývat na jazyku.

Co budeme potřebovat

  • 500 g divočáka

Na marinádu

  • 1 cibule oloupaná a rozpůlená
  • 1 mrkev omytá a nakrájená na velké kousky
  • 1 řapíkatý celer nakrájený na velké kousky
  • 2-3 bobkové listy
  • 2 lžičky jalovcových bobulí
  • 2 stroužky česneku oloupané
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 l červeného vína
  • mletý černý pepř

Na ragú

  • 500 g loupaných rajčat
  • 1 cibule oloupaná a nakrájená nadrobno
  • 1 mrkev omytá a nakrájená nadrobno
  • 1 řapíkatý celer omytý a nakrájený nadrobno
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku oloupané
  • 3-4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 sklenice červeného vína
  • černý pepř podle chuti

Postup

  • Kančí maso omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do velké mísy.
  • Přidejte cibuli, mrkev a celer, 2 oloupané stroužky česneku, bobkové listy, bobule jalovce, rozmarýn a trochu černého pepře.
  • Podlijeme červeným vínem a promícháme.
  • Nádobu zakryjte igelitem nebo víkem a nechte 12-24 hodin odležet v lednici.
  • Po uplynutí potřebné doby maso sceďte a vyjměte zeleninu a bylinky. Pokud chcete, můžete maso nakrájet na menší kousky.
  • Na ragú ve velké pánvi rozehřejte extra panenský olivový olej a mírně orestujte česnek, mrkev, celer a cibuli a přidejte bobkové listy.
  • Přidáme maso z divočáka a opečeme ze všech stran.
  • Přidejte červené víno a nechte odpařit alkohol.
  • Snižte teplotu a vařte asi 10 minut.
  • Přidejte loupaná rajčata a špetku soli a pepře a vařte s teplotou na minimum asi 1,5-2 hodiny. Občas promíchejte a přidejte trochu hovězího vývaru nebo vody, pokud se vám omáčka zdá suchá.
  • Ihned podávejte. Italové k tomuto receptu na ragú běžně podávají široké těstoviny pappardelle.
Lahodné masové ragú z divočáka s pečivem k zakousnutí.
Zdroj: saveur.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.