Podobně jako vejce, je i avokádo plné rozmanitých vitamínů, minerálů a také polynenasycených tuků, které pomáhají snižovat špatný cholesterol a naopak zvyšovat ten dobrý.
Ingredience:
- 2-3 vejce
- 2 rajčata
- 3/4 šálku majonézy
- 1 PL nasekaného řapíkatého celeru
- 1 PL nadrobno nakrájené červené papriky
- 1/2 kusy ředkvičky nakrájené na kousky
- sůl
- pepř
Postup:
- Vejce si uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Rajčatům odřízněte vrchní část, vyjměte dužinu, nakrájejte ji na malé kousky a přidejte k vajíčkům.
- Zbytek rajčat odložte stranou.
- Do misky k rajčatové dužině a vejcím přidejte celer, červenou papriku, ředkvičky, majonézu a koření.
- Důkladně promíchejte.
- Vaječným salátem naplňte vydlabaná rajčata.
Plněná rajčata podávejte s čerstvým pečivem jako skvělou a zdravou svačinu i večeři.