Ingredience
- necelé 2 kg rajčat
- 1 sáček Želírfixu 2:1
- 60 dkg krystalového cukru
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 1 lžička kyseliny citrónové
- 25 ml rumu
Postup receptu
- Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce
- Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy
- Želírfix promícháme s trochou cukru
- Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut
- Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme
- Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum
-
Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky
- Sterilujeme 15 minut při 85°C