Vynikající rajčatová rumová marmeláda

Vynikající rajčatová rumová marmeláda
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 3
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • necelé 2 kg rajčat
  • 1 sáček Želírfixu 2:1
  • 60 dkg krystalového cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 1 lžička kyseliny citrónové
  • 25 ml rumu

Postup receptu

  1. Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce
  2. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy
  3. Želírfix promícháme s trochou cukru
  4. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut
  5. Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme
  6. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum
  7. Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky

  8. Sterilujeme 15 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.