Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Každé jídlo, které si člověk doma připraví chutná úplně jinak než to kupované. Je mnohem lahodnější, chutnější, a hlavně máte přehled, co jste do daného pokrmu vlastně dali.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 kg středně velkých keříkových rajčat
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/8 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 1/4 lžičky třtinového cukru
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky vloček červeného pepře
  • 1 větvička čerstvé bazalky

Postup:

  • Rajčata přepůlíme a zbavíme je zrníček. Vyndáme si velkou mísu, umístíme do ní struhadlo, na kterém nastrouháme dužinu rajčat.
  • Slupky zahodíme a nachystáme si středně velký hrnec, do kterého dáme nahřát olivový olej při nízké teplotě.
  • Přihodíme najemno nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, sůl a mletý černý pepř. Restujeme po dobu 3 minut.
  • Poté přihodíme rajčata, rajčatový protlak, balzamikový ocet, třtinový cukr, oregano, vločky červeného pepře a bazalkovou větvičku.
  • Zakryjeme pokličkou a při nízké teplotě vaříme 30 minut. V průběhu vaření občas promícháme.
  • Nakonec odstraníme bazalkovou větvičku a můžeme ještě podle chuti dochutit solí a pepřem.
Vynikající omáčka z čerstvých rajčat na těstoviny, pizzu a mnoho dalšího.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.