Rajčatová omáčka se zázvorem

Rajčatová omáčka se zázvorem

Rajčata v kombinaci s rozinkami a jablky jsou překvapivě dobrá a vy si díky následujícímu receptu hravě připravíte perfektní dochucovadlo na jakoukoli party či víkendový oběd.

Ingredience

  • 1 kg oloupaných rajčat
  • 1 cibule
  • 1 sáček rozinek
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 6 stroužků česneku
  • 2 dkg cukru
  • 2 dl octa
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1,5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce soli

Postup

  1. Rajčata spaříme a slupku sloupneme.
  2. Nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, přidáme ostatní přísady a vše vaříme asi 2 hodiny do zhoustnutí směsi.
  3. Ještě horké plníme do skleniček, které ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Rajčatová zavařenina s kořením a zázvorem ve sklenici s vedle položenou lžící a rajčaty.
www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.