Rajčatová polévka s kapáním

Rajčatová polévka s kapáním

Naše babičky věděli, jak uvařit rajskou polévku ze všech nejlíp. Nechte se inspirovat a zkuste to také.

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 100 g rajského protlaku
  • 1 l vývaru/ 1 l vody + kostka bujónu
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL másla
  • sůl, pepř, cukr
  • 1 PL dětské krupičky
  • 1 vejce

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo
  2. Cibuli rozkrájejte na jemno a na másle ji opečte do zlatova
  3. Zasypte moukou a promíchejte
  4. Přidejte rajský protlak a zalijte vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem
  5. Přiveďte k varu a několik minut polévku povařte
  6. V misce rozšlehejte vejce s krupičkou
  7. Přes hrubé struhadlo pomalu vlévejte do polévky
  8. Servírujte ozdobené čerstvou bazalkou
Rajská polévka s bazalkou v hlubokém talíři
Zdroj: barbaracousins.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.