Rajčatová polévka s tortilla chipsy

Rajčatová polévka s tortilla chipsy
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tuhle polévku si zamilují nejen vegetariáni a vegani, ale všichni milovníci zeleniny a rychlého vaření.

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat
  • ½ chilli papričky – podle chuti můžete přidat nebo ubrat
  • 1 cibule
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • 300 g paprik
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • spepř

K podávání

  • limetka
  • koriandr
  • tortilla chipsy

Postup

  1. V hrnci so rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chilli a prolisovaný česnek. Restujeme 2 minuty.
  2. Přidáme všechny ostatní ingredience a vaříme 15 minut.
  3. Podle potřeby můžeme přidat vodu a nebo více kokosového mléka.
  4. Rozmixujeme polévku v hladký krém a podáváme s limetkou, koriandrem a tortilla chipsy. 
Tomatová polévka s kokosovým mlékem v modré misce.
zdroj: simpleveganblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.