Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 5 lžic oleje
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 litr studené vody
- 2 větší rajčata
- 1 – 2 měkká klobása
- 2 lžíce sladkého nebo ostrého kečupu
- 2 bujóny dle chuti
- 5 dkg strouhaného tvrdého sýra
- zelená petrželka
Postup receptu
- Připravíme si růžovou jíšku z 5 lžic oleje a 2 lžic polohrubé mouky
- Zalijeme jí 1 litrem studené vody, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená 2 větší rajčata a vaříme asi 5 minut
- Nakrájíme 1 – 2 oloupané klobásky a přidáme do polévky
- Vmícháme 2 lžíce sladkého kečupu, kdo chce, tak přidá ostrý kečup
- Ochutíme 2 kostkami bujónu dle vlastního výběru a vsypeme 5 dkg strouhaného tvrdého sýra
- Krátce povaříme a nakonec přidáme nakrájenou zelenou petrželku, nebo pažitku