Uzené polévky nemusí být jen s masem, ale existují i vegetariánské verze které vás zaručeně dostanou a tahle rajčatová polévka je toho důkazem
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 2 lžíce uzené papriky
- zeleninový vývar
- 4 vejce
- uzená sůl
- čerstvá bazalka na podávání
Postup
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a mletou uzenou papriku.
- Krátce orestujeme a přidáme plechovku rajčat, vývar a vaříme 10 minut.
- Mezitím si připravíme zastřená vejce. Rozbijeme vejce do misky tak aby se nám nepoškodil žloutek. Opatrně vejce přesuneme z misky do vroucí vody a necháme vařit asi 3-4 minuty.
- Polévku podáváme se zastřeným vejcem a bazalkou. Můžete doplnit také chlebem. Ten si můžete upéct domácí podle těchto receptů.