Rajčatová polévka se zastřeným vejcem a uzenou paprikou

Rajčatová polévka se zastřeným vejcem a uzenou paprikou

Uzené polévky nemusí být jen s masem, ale existují i vegetariánské verze které vás zaručeně dostanou a tahle rajčatová polévka je toho důkazem

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 2 lžíce uzené papriky
  • zeleninový vývar
  • 4 vejce
  • uzená sůl
  • čerstvá bazalka na podávání

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a mletou uzenou papriku.
  2. Krátce orestujeme a přidáme plechovku rajčat, vývar a vaříme 10 minut.
  3. Mezitím si připravíme zastřená vejce. Rozbijeme vejce do misky tak aby se nám nepoškodil žloutek. Opatrně vejce přesuneme z misky do vroucí vody a necháme vařit asi 3-4 minuty. 
  4. Polévku podáváme se zastřeným vejcem a bazalkou. Můžete doplnit také chlebem. Ten si můžete upéct domácí podle těchto receptů.
Tomatová polévka s vejcem a chlebem v bílém talíři.
zdroj: brooklynsupper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.