Příprava tohoto luxusního dipu trvá pouhých pár minut a stane se vaším oblíbeným. Kombinace sušených rajčat, ančoviček a pečeného česneku je naprosto dokonalá!
Ingredience
- ¾ šálku sušených rajčat v oleji
- 7 stroužků pečeného česneku (nebo 2 stroužky surového)
- 3 filety z ančoviček
- ½ šálku olivového oleje
- 1-2 špetky soli
- 1 špetka cukru (volitelně)
- listy čerstvé bazalky na ozdobu
Postup
- Smíchejte sušená rajčata (aniž byste z nich scedili olej), pečený česnek a filety z ančoviček v misce kuchyňského robotu a několik sekund zpracovávejte.
- Směs nebude úplně hladká, ale kousky rajčat by měly být velmi jemné a česnek a ančovičky úplně rozmixované.
- Směs přendejte do malé pánve a 2 – 3 minuty zahřívejte na střední teplotu.
- Dosolte podle vašeho vkusu.
- Během zahřívání směsi v pánvi přidejte špetku cukru.
- Vypněte oheň, přendejte do misky a vmíchejte olivový olej.
- Podávejte s teplým křupavým chlebem a ozdobené čerstvými listy bazalky.