Rajčatová pomazánka s ančovičkami

Rajčatová pomazánka s ančovičkami

Příprava tohoto luxusního dipu trvá pouhých pár minut a stane se vaším oblíbeným. Kombinace sušených rajčat, ančoviček a pečeného česneku je naprosto dokonalá!

Ingredience

  • ¾ šálku sušených rajčat v oleji
  • 7 stroužků pečeného česneku (nebo 2 stroužky surového)
  • 3 filety z ančoviček
  • ½ šálku olivového oleje
  • 1-2 špetky soli
  • 1 špetka cukru (volitelně)
  • listy čerstvé bazalky na ozdobu

Postup                                       

  1. Smíchejte sušená rajčata (aniž byste z nich scedili olej), pečený česnek a filety z ančoviček v misce kuchyňského robotu a několik sekund zpracovávejte.
  2. Směs nebude úplně hladká, ale kousky rajčat by měly být velmi jemné a česnek a ančovičky úplně rozmixované.
  3. Směs přendejte do malé pánve a 2 – 3 minuty zahřívejte na střední teplotu.
  4. Dosolte podle vašeho vkusu.
  5. Během zahřívání směsi v pánvi přidejte špetku cukru.
  6. Vypněte oheň, přendejte do misky a vmíchejte olivový olej.
  7. Podávejte s teplým křupavým chlebem a ozdobené čerstvými listy bazalky.
Dip ze sušených rajčat s ančovičkami servírovaný v misce a ozdobený čerstvou bazalkou s vedle položenou lžící a čerstvou bagetou.
www.lemonsandanchovies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.