Tento dip je ze sušených rajčat, rajčatového protlaku a olivového oleje. Koření a trochu javorového sirupu mu dodávají extra chuť a doplňují sladká, voňavá rajčata. V kombinaci s fetou, čerstvou bazalkou a krekry je toto jídlo naprosto delikátní!
Ingredience
- 2 šálky sušených rajčat, nakrájených na proužky julienned (použijte sušená rajčata, která nejsou naložena v oleji)
- 170 g rajčatového protlaku
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 polévková lžíce sušené bazalky
- 1 lžička oregana
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky sušeného česneku
K servírování:
- krekry
- nakrájený sýr feta
- čerstvé bazalkové listy
Postup
- Dejte sušená rajčata do malého hrnce.
- Podlejte studenou vodou.
- Zahřívejte, dokud nebude voda horká, ale ne vařící.
- Odstraňte z tepla a nechte 30 minut sedět.
- Sceďte a vložte rajčata do misky kuchyňského robotu.
- Přidejte zbývající ingredience a zpracujte na konzistenci pasty.
- Ochutnejte a případně dokořeňte.
- Podávejte na krekrech s feta a bazalkou.
- Dobrou chuť!
Máte chuť namazat si něco dobrého na chleba a milujete uzeniny? Pak vyzkoušejte recepty na šunkové pomazánky.
Hodí se jako rychlá svačina, malá večeře, ale klidně i lahodná snídaně.