Rajčatová pomazánka s javorovým sirupem

Rajčatová pomazánka s javorovým sirupem
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Tento dip je ze sušených rajčat, rajčatového protlaku a olivového oleje. Koření a trochu javorového sirupu mu dodávají extra chuť a doplňují sladká, voňavá rajčata. V kombinaci s fetou, čerstvou bazalkou a krekry je toto jídlo naprosto delikátní!

Ingredience

  • 2 šálky sušených rajčat, nakrájených na proužky julienned (použijte sušená rajčata, která nejsou naložena v oleji)
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 polévková lžíce sušené bazalky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sušeného česneku

K servírování:

  •     krekry
  •     nakrájený sýr feta
  •     čerstvé bazalkové listy

Postup                                       

  1. Dejte sušená rajčata do malého hrnce.
  2. Podlejte studenou vodou.
  3. Zahřívejte, dokud nebude voda horká, ale ne vařící.
  4. Odstraňte z tepla a nechte 30 minut sedět.
  5. Sceďte a vložte rajčata do misky kuchyňského robotu.
  6. Přidejte zbývající ingredience a zpracujte na konzistenci pasty.
  7. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  8. Podávejte na krekrech s feta a bazalkou.
  9. Dobrou chuť!
Dip ze sušených rajčat s javorovým sirupem servírovaný ve sklenici.
www.coffeeandquinoa.com

Máte chuť namazat si něco dobrého na chleba a milujete uzeniny? Pak vyzkoušejte recepty na šunkové pomazánky.
Hodí se jako rychlá svačina, malá večeře, ale klidně i lahodná snídaně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.