Tento vydatný recept byste si rozhodně neměli nechat ujít. Pokud máte rádi staré dobré boloňské těstoviny i rizoto, spojte chutě obou dobrot a připravte si jeden hvězdný pokrm. Podávejte s čerstvou bazalkou a sýrem.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g rýže carnaroli
- 500 ml rajčatové passaty
- 1 lžička sušeného oregana
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce cukru (volitelně)
- 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
- 100 g strouhaného parmazánu
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej.
- Jemně restujte cibuli po dobu 3 minut, nebo dokud nezměkne.
- Přidejte česnek a restujte 1 minutu.
- Zvyšte teplotu a přidejte mleté maso.
- Maso opečte, což by mělo trvat cca 5 minut.
- Snižte teplotu na střední a vmíchejte rýži.
- Během celého procesu vaření rizoto neustále míchejte!
- Přilijte rajčatovou passatu a posypte oreganem.
- Promíchejte a nechte rizoto 5 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá, mírně provařit.
- Do rizota přidejte 125 ml hovězího vývaru a míchejte, dokud se vývar nevsákne do rýže.
- Opakujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.
- Pokud rýže stále není zcela uvařená, přidejte troška vývaru nebo vody a míchejte, dokud není rýže uvařená podle vašich představ.
- Volitelně vmíchejte cukr.
- Do rizota přidejte mozzarellu a nechte rozpustit.
- Podávejte posypané strouhaným parmazánem.