Rajčatové rizoto s mletým masem a mozzarellou

Rajčatové rizoto s mletým masem a mozzarellou
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento vydatný recept byste si rozhodně neměli nechat ujít. Pokud máte rádi staré dobré boloňské těstoviny i rizoto, spojte chutě obou dobrot a připravte si jeden hvězdný pokrm. Podávejte s čerstvou bazalkou a sýrem.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g rýže carnaroli
  • 500 ml rajčatové passaty
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce cukru (volitelně)
  • 200 g mozzarelly, nakrájené na kousky
  • 100 g strouhaného parmazánu

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej.
  • Jemně restujte cibuli po dobu 3 minut, nebo dokud nezměkne.
  • Přidejte česnek a restujte 1 minutu.
  • Zvyšte teplotu a přidejte mleté ​​maso.
  • Maso opečte, což by mělo trvat cca 5 minut.
  • Snižte teplotu na střední a vmíchejte rýži.
  • Během celého procesu vaření rizoto neustále míchejte!
  • Přilijte rajčatovou passatu a posypte oreganem.
  • Promíchejte a nechte rizoto 5 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá, mírně provařit.
  • Do rizota přidejte 125 ml hovězího vývaru a míchejte, dokud se vývar nevsákne do rýže.
  • Opakujte, dokud nespotřebujete všechen vývar.
  • Pokud rýže stále není zcela uvařená, přidejte troška vývaru nebo vody a míchejte, dokud není rýže uvařená podle vašich představ.
  • Volitelně vmíchejte cukr.
  • Do rizota přidejte mozzarellu a nechte rozpustit.
  • Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Rýže s rajčatovou passatou a mletým masem servírovaná na talíři s čerstvou bazalkou, mozzarellou a cherry rajčaty. Na talíři je i lžíce a vidlička.
www.greedygourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.