Rajčatový dip se slaninou

Rajčatový dip se slaninou
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Snadná pomazánka ze sušených rajčat, kterou rozmixujete spolu se slaninou a čerstvým tymiánem, je perfektním občerstvením či originální svačinkou.

Ingredience

  • 6 plátků slaniny nakrájené na kostičky
  • 140 g krémového sýru pokojové teploty
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce másla o pokojové teplotě
  • pořádná špetka soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • 4 sušená rajčata (ze sklenice sušených rajčat v olivovém oleji)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička nasekaných listů čerstvého tymiánu

Postup                                       

  1. Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu.
  2. Přidejte slaninu a za častého míchání restujte asi 8 minut (nebo do křupava).
  3. Dejte slaninu na talíř vyložený papírovými utěrkami a nechte vychladnout.
  4. Přidejte krémový sýr, majonézu, máslo, pepř a sůl do misky kuchyňského robotu vybaveného čepelí.
  5. Rozmixujte do hladka.
  6. Přidejte sušená rajčata, česnek, tymián a polovinu slaniny a ještě jednou zpracujte.
  7. Přeneste pomazánku do misky a vmíchejte zbývající slaninu.
  8. Podávejte.
Rajčatová pomazánka ze slaninou servírovaná ve sklenici.
www.theanthonykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.