Rajčatový salát s hermelínem

Rajčatový salát s hermelínem
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Nám známý retro rajčatovo-hermelínový salát, tak trochu v novém kabátu. Rajčatový salát, je již zajetou tradicí v našich kuchyních. Zkuste ho, ale tak trochu jinak. Novátorsky!

Co budeme potřebovat

  1. 8 velkých cherry rajčat
  2. 2 keříková rajčata
  3. 60 ml olivového oleje
  4. 1 lžička tymiánu
  5. špetka cukru
  6. sůl
  7. 1 stroužek česneku
  8. 125 ml zeleninového vývaru
  9. 150 g hermelínu
  10. listy bazalky
  11. dva velké krajíce chleba, nebo 2 housky/bagetky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150°C.
  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu.
  3. Do velké mísy si připravíme ledovou vodu.
  4. Nožem do keříkových rajčat nařízneme X.
  5. Rajčata blanšírujeme ve vařící vodě, dokud se slupky nezačnou odlupovat, a to přibližně 30 vteřin.
  6. Poté rajčata přendáme do ledové vody, aby vychladla.
  7. Když jsou rajčata vychlazená, oloupeme je.
  8. Oloupaná rajčata dáme na plech s pečícím papírem.
  9. Pokapeme je olejem, posypeme tymiánem, cukrem a solí.
  10. Rajčata umístíme do trouby a pečeme je přibližně hodinu.
  11. Rajčata musí být měkká, ale ne scvrklá.
  12. Necháme je vychladnout.
  13. Na pánvi si mezitím rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje.
  14. Přidáme pečivo a opékáme dozlatova ze všech stran.
  15. Z pánve přendáme pečivo na talíř a potřeme česnekem.
  16. Pečivo nakrájíme na velikost krutonů.
  17. V hrnci si ohřejeme vývar.
  18. Hermelín vložíme do mixéru, přidáme vývar a rozmixujeme dohladka.
  19. Na talíři podáváme teplé sýrové fondue, navrchu s pečenými rajčaty a cherry rajčaty, posypané krutony.
Pečená rajčata v misce s rozpuštěným hermelíne, balzamikem a bylinkami.
Zdroj: julieblanner.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.