Není nic špatného na jednoduchém rajčatovém salátu, ale co takový salát s rajčaty a grilovanými paprikami? To je skutečný šampion! Grilování papriky krásně zjemní a dodá jim jejich přirozenou sladkost, kterou dokonale doplní pikantní šalotky a šťavnatá rajčata.
Ingredience
- 1 šalotka, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 žluté, oranžové nebo červené papriky, nakrájené na tenké plátky
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
- asi 3 střední rajčata, nakrájená na plátky
- ¼ šálku čerstvých listů máty, roztrhaných, pokud jsou velké
- mořská sůl
Postup
- Smíchejte šalotku a ocet v malé misce a dejte stranou.
- Předehřejte troubu na maximum.
- Dejte plátky papriky na plech s okrajem a promíchejte s 1 polévkovou lžící oleje a na každou papriku dejte špetku soli a pepře.
- Pečte, dokud papriky mírně nezměknou a okraje se nezačnou pálit.
- Uspořádejte plátky paprik a rajčat na talíř.
- Sceďte plátky šalotky a ocet si nechte stranou.
- Vyšlehejte vyhrazený ocet se 2 zbývajícími lžícemi oleje v malé misce.
- Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Nalijte dresink přes papriku a plátky rajčat a jemně promíchejte.
- Navrch přidejte šalotku a lístky máty a dochuťte pepřem a mořskou solí podle chuti.
Pokud jste fanoušci salátů, inspirujte se i našimi dalšími recepty na rajčatové saláty 7x jinak!