Rajčatový salát se sýrovou omáčkou

Rajčatový salát se sýrovou omáčkou

Vyzkoušejte delikátní salát s teplou a bohatou sýrovou omáčkou, čerstvými i pečenými rajčaty a křupavými česnekovými krutony. Originální, chutné a přesto velmi jednoduché!

Ingredience

  • 8 velkých cherry rajčat
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 čajová lžička tymiánových listů
  • 1/8 čajové lžičky cukru
  • sůl
  • dva silné plátky chleba
  • 1 stroužek česneku, rozpůlený
  • 1/4 šálku houbového nebo zeleninového vývaru
  • 100 g nakrájeného Brie nebo Camembertu
  • 2 velká rajčata, 1 nakrájené nadrobno, druhé nakrájené na tenké plátky
  • listy bazalky na ozdobu
  • mořská sůl na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 ° C.
  2. Přiveďte velký hrnec vody k varu a naplňte velkou misku ledovou vodou.
  3. Ostrým nožem udělejte X na spodku každého cherry rajčátka.
  4. Blanšírujte, dokud se kůže z rajčat nezačne odlupovat, asi 30 sekund.
  5. Rajčata přendejte do ledové lázně, aby vychladla, a poté je oloupejte.
  6. Vložte oloupaná rajčata na plech s okrajem.
  7. Pokapejte 2 lžícemi oleje, posypepte tymiánem a cukrem a dochuťte solí.
  8. Pečte rajčata po dobu 1 hodiny, dokud nejsou velmi měkká, ale ne příliš svraštěná.
  9. Nechte vychladnout.
  10. Mezitím na pánvi zahřejte zbývající 2 lžíce oleje.
  11. Přidejte chléb a na mírném ohni ho opečte z obou stran dozlatova, asi 3 minuty.
  12. Přendejte na talíř a z obou stran potřete stroužkem česneku.
  13. Vytvořte krutony o velikosti sousta.
  14. V malém kastrolu přiveďte vývar k varu.
  15. Vložte sýr do mixéru, přidejte vývar a mixujte, dokud nebude směs zcela hladká.
  16. Nalijte na talíře trochu teplého sýrového fondue, naskládejte na něj čerstvá rajčata, pečená rajčata a krutony.
  17. Ozdobte bazalkou a mořskou solí a podávejte.
Pečená i čerstvá rajčata se sýrem a bazalkou na talíři s vidličkou.
www.foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.