Vyzkoušejte delikátní salát s teplou a bohatou sýrovou omáčkou, čerstvými i pečenými rajčaty a křupavými česnekovými krutony. Originální, chutné a přesto velmi jednoduché!
Ingredience
- 8 velkých cherry rajčat
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1 čajová lžička tymiánových listů
- 1/8 čajové lžičky cukru
- sůl
- dva silné plátky chleba
- 1 stroužek česneku, rozpůlený
- 1/4 šálku houbového nebo zeleninového vývaru
- 100 g nakrájeného Brie nebo Camembertu
- 2 velká rajčata, 1 nakrájené nadrobno, druhé nakrájené na tenké plátky
- listy bazalky na ozdobu
- mořská sůl na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 150 ° C.
- Přiveďte velký hrnec vody k varu a naplňte velkou misku ledovou vodou.
- Ostrým nožem udělejte X na spodku každého cherry rajčátka.
- Blanšírujte, dokud se kůže z rajčat nezačne odlupovat, asi 30 sekund.
- Rajčata přendejte do ledové lázně, aby vychladla, a poté je oloupejte.
- Vložte oloupaná rajčata na plech s okrajem.
- Pokapejte 2 lžícemi oleje, posypepte tymiánem a cukrem a dochuťte solí.
- Pečte rajčata po dobu 1 hodiny, dokud nejsou velmi měkká, ale ne příliš svraštěná.
- Nechte vychladnout.
- Mezitím na pánvi zahřejte zbývající 2 lžíce oleje.
- Přidejte chléb a na mírném ohni ho opečte z obou stran dozlatova, asi 3 minuty.
- Přendejte na talíř a z obou stran potřete stroužkem česneku.
- Vytvořte krutony o velikosti sousta.
- V malém kastrolu přiveďte vývar k varu.
- Vložte sýr do mixéru, přidejte vývar a mixujte, dokud nebude směs zcela hladká.
- Nalijte na talíře trochu teplého sýrového fondue, naskládejte na něj čerstvá rajčata, pečená rajčata a krutony.
- Ozdobte bazalkou a mořskou solí a podávejte.