Uvařte si dokonalou rajskou omáčku: 4 recepty, které zvládne opravdu každý

Skvost české národní kuchyně!

Jídlo, které milujeme už od dětství.

Načerpejte inspiraci v našich receptech na rajskou omáčku.

Na výběr máte z několika variant. Jak vám chutná nejvíce?

TIP: Máte rádi kapustu, nebo hledáte způsob, jak ji více zařadit do svého jídleníčku? Zkuste recepty na kapustové placičky.

Jak připravit jíšku?

Jíška, neboli zásmažka se rozlišuje na 2 základní typy: světlá a tmavá. Liší se dobou přípravy i použitím.

Světlá jíška se dává do polévek, bešamelu a světlých omáček. Je velmi silná a pokrm zahustí nejlépe.

Tmavá jíška se hodí především do guláše, do šťáv k masům a do tmavých omáček.

Ingredience

  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL másla (sádla, rostlinného tuku)

Postup

  • Na malém plameni pozvolna rozehřejte máslo
  • Přisypte mouku a promíchejte
  • Za stálého míchání, aby se jíška nepřipálila, nechte hmotu pěnit
  • Po minutě máte hotvou světlou jíšku
  • Pokud chcete připravit tmavou jíšku pokračujte dál v míchání
  • Dávejte pozor aby se jíška nepřichytila a nespálila
  • Po 2-3 minutách se barva změní na zlatavou a je hotovo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.