Rajská omáčka s mletým masem

Rajská omáčka s mletým masem

Rajskou omáčku známe všichni, ale už jste jí zkoušeli v italské verzi? Věřte, že má vynikající chuť a je plná skvělých ingrediencí. Její příprava není nijak složitá a výsledek potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Neváhejte a podívejte se, jak uvařit tu nejlepší rajskou omáčku.

Ingredience:

  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 250 g čerstvých cherry rajčat
  • Sůl podle chuti
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 250 ml pasírovaných rajčat
  • 2 – 3 lžíce nasekané petrželky
  • 1 bobkový list
  • 1 polévková lžíce sušené bazalky
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 velká cibule
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Postup:

  • Do velké pánve, případně do středně velkého kastrolu dáme olivový olej a vhodíme na něj na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Restujeme při nízké teplotě, až dokud nezíská zlatohnědý nádech. Trvá to asi 5 minut.
  • Přidáme propasírovaný česnek a za stálého míchání zhruba 1 minutu prohříváme.
  • K česneku a cibuli přihodíme mleté maso a necháme restovat do zhnědnutí.
  • Poté přilijeme pasírovaná rajčata, protlak a přisypeme také na čtvrtky nakrájená cherry rajčata.
  • Osolíme, zasypeme bazalkou, pepřem, oreganem a vhodíme i bobkový list.
  • Zalijeme troškou vody a na středním ohni přivedeme k varu.
  • Snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme cca 1 hodinu až do zhoustnutí.
  • Pokud bude omáčka málo hustá, necháme vařit o trochu déle
Italská omáčka s bylinkami a rajčatovou pastou.
Zdroj: https://togetherasfamily.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.