Rajskou omáčku známe všichni, ale už jste jí zkoušeli v italské verzi? Věřte, že má vynikající chuť a je plná skvělých ingrediencí. Její příprava není nijak složitá a výsledek potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Neváhejte a podívejte se, jak uvařit tu nejlepší rajskou omáčku.
Ingredience:
- 1 – 2 stroužky česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 250 g čerstvých cherry rajčat
- Sůl podle chuti
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžička sušeného oregana
- 250 ml pasírovaných rajčat
- 2 – 3 lžíce nasekané petrželky
- 1 bobkový list
- 1 polévková lžíce sušené bazalky
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 velká cibule
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Do velké pánve, případně do středně velkého kastrolu dáme olivový olej a vhodíme na něj na kostičky nakrájenou cibuli.
- Restujeme při nízké teplotě, až dokud nezíská zlatohnědý nádech. Trvá to asi 5 minut.
- Přidáme propasírovaný česnek a za stálého míchání zhruba 1 minutu prohříváme.
- K česneku a cibuli přihodíme mleté maso a necháme restovat do zhnědnutí.
- Poté přilijeme pasírovaná rajčata, protlak a přisypeme také na čtvrtky nakrájená cherry rajčata.
- Osolíme, zasypeme bazalkou, pepřem, oreganem a vhodíme i bobkový list.
- Zalijeme troškou vody a na středním ohni přivedeme k varu.
- Snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme cca 1 hodinu až do zhoustnutí.
- Pokud bude omáčka málo hustá, necháme vařit o trochu déle