Recept na jednoduchou rajskou omáčku z protlaku, který zvládne opravdu každý.
Ingredience
- 6 bílých paprik
- 300 g mletého masa
- 2 rajské protlaky
- 50 g rýže
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 l vývaru
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- sůl
- cukr
- špetka tymiánu
- špetka skořice
- 1 PL jíšky
Postup
- Rýži uvařte dle popisu na obalu
- Cibule nakrájejte na jemno
- Mleté maso smíchejte s polovičním množstvím nakrájené cibule, uvařenou rýží a utřeným česnekem, osolte a opepřete
- Paprikám odřízněte stopku a zbavte je semínek, lehce zevnitř osolte
- Naplňte je masovou směsí
- V hrnci na oleji osmažte zbytek cibule
- Přidejte protlak, koření a papriky a zalijte vývarem
- Duste pod pokličkou 30 minut
- Papriky dejte stranou, omáčku přeceďte, dochuťte cukrem případně i solí, zahustěte jíškou a povařte
- Vraťte papriky zpět do omáčky
- Servírujte s těstovinami nebo s knedlíky