Rajská omáčka se přidáním smetany ještě více zjemní a s lehce pikantními závitky vytváří chuťově skvělou kombinaci.
Ingredience
- 10 kapustových listů
- 500 g mletého masa
- 1 vejce
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 PL strouhanky
- 2 plechovky drcených rajčat
- 300 ml vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- 1 PL jíšky
- cukr
- sůl
- pepř
- špetka perníkového koření
Postup
- Listy kapusty vložte na 2 minuty do hrnce s vroucí vodou
- Poté je rychle zchlaďte pod studenou vodou
- Smíchejte maso, vejce, strouhanku a jednu najemno nasekanou cibuli se solí a pepřem
- Na kraj každého listu dejte část masové směsi, přehněte kraje dovnitř a zarolujte
- Závitek můžete propíchnout párátkem aby lépe držel
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek
- Přidejte obě plechovky rajčat a krátce povařte
- Závitky naskládejte do pekáčku, zalijte rajčatovou omáčkou a pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180°
- Během pečení závitky přelévejte rajčatovou omáčkou
- Kapustové zálivky dejte stranou, omáčku přeceďte zpět do hrnce
- Přilijte vývar, smetanu a pozvolna přiveďte k varu
- Přidejte cukr, jíšku a perníkové koření a nechte provařit
- Kapustové zálivky servírujte přelité rajskou omáčkou s rýží, nebo knedlíky