Rajská omáčka se smetanou a s kapustovými závitky

Rajská omáčka se smetanou a s kapustovými závitky

Rajská omáčka se přidáním smetany ještě více zjemní a s lehce pikantními závitky vytváří chuťově skvělou kombinaci.

Ingredience

  • 10 kapustových listů
  • 500 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL strouhanky
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 300 ml vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 PL jíšky
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • špetka perníkového koření

Postup

  • Listy kapusty vložte na 2 minuty do hrnce s vroucí vodou
  • Poté je rychle zchlaďte pod studenou vodou
  • Smíchejte maso, vejce, strouhanku a jednu najemno nasekanou cibuli se solí a pepřem
  • Na kraj každého listu dejte část masové směsi, přehněte kraje dovnitř a zarolujte
  • Závitek můžete propíchnout párátkem aby lépe držel
  • V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek
  • Přidejte obě plechovky rajčat a krátce povařte
  • Závitky naskládejte do pekáčku, zalijte rajčatovou omáčkou a pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180°
  • Během pečení závitky přelévejte rajčatovou omáčkou
  • Kapustové zálivky dejte stranou, omáčku přeceďte zpět do hrnce
  • Přilijte vývar, smetanu a pozvolna přiveďte k varu
  • Přidejte cukr, jíšku a perníkové koření a nechte provařit
  • Kapustové zálivky servírujte přelité rajskou omáčkou s rýží, nebo knedlíky
Kapustové závitky v pekáčku přelité rajskou omáčkou
Zdroj: jennybeanlove.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.