Rakouský plný hrnec

Rakouský plný hrnec

Tento bramborový guláš má vydatnou a bohatě kořeněnou chuť. Výživný veganský pokrm potěší každého a v jakoukoliv roční dobu.

Ingredience:

  • 5 velkých škrobových brambor
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce oleje (extra panenský olivový, slunečnicový)
  • 1 a 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce octa
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička cukru
  • 3 a 1/2 hrnku vody
  • 3 bobkové listy
  • 1 kostka bujonu
  • Špetka mletého černého pepře

Na tofu:

  • 1 hrnek uzeného tofu
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup:

  • Do hrnce dáme zahřát olivový olej, vhodíme do něj oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Smažíme do zlatohněda.
  • Přihodíme očištění a najemno nasekaný česnek i kmín. Vaříme 1 minutu.
  • Přisypeme papriku, promícháme a přilijeme ocet s trochou vody. Odlepíme vše, co se nalepilo na pánev a vaříme asi 3 minutky.
  • Pak přidáme rajčatové pyré, majoránku i cukr. Zamícháme a necháme vařit 2 minuty.
  • Dolijeme zbytek vody, vhodíme nakrájené brambory, bobkové listy a bujon.
  • Osolíme, opepříme a přivedeme k varu na středním ohni. Vaříme zhruba 15 minut, až budou brambory vařené a získají jemnou strukturu.
  • Zatímco se bude guláš vařit, nakrájíme na proužky uzené tofu.
  • V pánvi zahřejeme olej, vložíme nakrájené tofu a smažíme do zlatohnědého odstínu.
  • Přilijeme sójovou omáčku a důkladně mícháme, aby se dostala na všechny kousky tofu.
  • Musíme dát pozor, aby se nám to nepřipálilo. V případě potřeby přilijeme trošku vody.
  • Podle chuti ještě můžeme přisolit, ale většinou to není potřeba, takže jen opepříme.
  • Hotový guláš rozdělíme do misky, přidáme osmažené tofu a k tomu přidáme plátek tmavého chleba.
Vydatný rakouský bramborový guláš s paprikou, majoránkou a tofu.
Zdroj: https://veganonboard.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.