Salát z brambor

Salát z brambor
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tato rakouská varianta bramborového salátu je lehčí než ta, kterou známe, a je ochucena cibulí, octem a hořčicí. Lahůdka!

INGREDIENCE

  • 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na čtvrtky a poté na plátky o tloušťce asi 1 cm (slupky si dejte stranou)
  • sůl dle chuti
  • 3 lžíce bílého vinného octa plus další podle chuti
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3/4 šálku nasekané ​​červené cibule
  • 2 lžíce nasekané ​​čerstvé pažitky
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžičky cukru
  • čerstvě mletý bílý nebo černý pepř

POSTUP

  • Nakrájené brambory vložte do velkého hrnce a podlijte vodou.
  • Osolte.
  • Bramborové slupky vložte do jemného síta a položte na vršek hrnce.
  • Přidejte tolik vody, aby byly ponořené i bramborové slupky.
  • Přiveďte k varu na vysoké teplotě a vařte, dokud brambory nezměknou, asi 20 minut.
  • Brambory sceďte a přendejte na pečicí papír s okrajem.
  • Ihned postříkejte 2 lžícemi octa a nechte vychladnout.
  • Až vychladnou, přendejte je do velké mísy.
  • Přidejte zbývající ocet, olivový olej, hořčici, červenou cibuli, pažitku, kuřecí vývar a cukr.
  • Gumovou stěrkou nebo vařečkou směs nahrubo promíchejte.
  • Dochuťte podle chuti ještě solí a bílým nebo černým pepřem.
  • Nechte odpočívat alespoň 30 minut a až přes noc. (Pokud necháváte odpočívat déle než 4 hodiny, přikryjte misku a přendejte do chladničky.)
  • Znovu důkladně promíchejte, aby zálivka zhoustla.
  • Pokud je zálivka příliš hustá, nařeďte salát trochou vody nebo kuřecího vývaru a znovu okořeňte.
  • Podávejte studené nebo při pokojové teplotě.
Salát z brambor na talíři s vedle položenou lžící.
www.seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.