Rakouský trhanec na pánvi

Rakouský trhanec na pánvi

Pokud fandíte sladkým pokrmům, pak si tento recept oblíbíte. Může to být skvělá večeře, ale i svačina pro vaše potomstvo, když si pozvou kamarády k vám domů. Jídlo je to rychlé, chutné a hlavně absolutně jednoduché.

Ingredience:

  • 4 vejce velikosti M
  • 125 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • Na špičku nože soli
  • 1 sáček bourbonského vanilkového cukru
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 75 ml perlivé minerální vody
  • 40 g čerstvého nesoleného másla
  • 1 hrst rozinek
  • 2 – 3 lžíce pomerančového džusu (může být i jablečný)
  • Moučkový cukr na posypání

Postup:

  • Rozinky dáme do malé misky a zalijeme pomerančovým džusem. Necháme 15 – 30 minut louhovat.
  • Poté oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Do bílku dáme špetku cukru a vyšleháme tuhý sníh, který zatím odložíme stranou.
  • Mixérem ušleháme žloutky s krupicovým cukrem, solí a vanilkovým cukrem do hladké krémové konzistence.
  • Nyní vmícháme rozinky, které ještě předtím přecedíme, aby v nich nezůstala tekutina.
  • Nakonec s maximální opatrností vmícháme sníh z bílků.
  • Na střední stupeň dáme nahřát pánev a rozpustíme v ní máslo.
  • Všechno těsto vlijeme do zahřáté pánve a pečeme zhruba 5 minut dozlatova.
  • Pravidelně pomocí obracečky kontrolujeme z boku, jak je těsto propečené, aby nebyla strana, která se opéká moc hnědá.
  • Obracečkou poté placku rozdělíme na čtvrtky, každou samostatně otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.
  • Poté natrháme na kousky a ještě necháme chvilku smažit na pánvi. Průběžně obracečkou obracíme a pak odstavíme.
  • Ihned servírujeme a na talíři poprášíme moučkovým cukrem. Kdo má rád, může klidně přelít javorovým sirupem nebo čokoládovým toppingem.
 Klasický dezert z alpské kuchyně.
Zdroj: https://emmikochteinfach.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.