Rakouský tvarohový moučník s jahodami

Rakouský tvarohový moučník s jahodami
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

V případě této bábovky z hrnku hovoříme o tradičním rakouském dortu či moučníku, který se peče v klasické formě na bábovku. Je úžasně lahodný, vláčný a jemný.

Ingredience:

  • máslo na vymazání formy
  • 2 hrsti nasekaných mandlí
  • 1 hrnek změklého másla
  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku crème fraîche
  • 1 vaničku tvarohu
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1,5 hrnku čerstvých jahod nakrájených na kostičky
  • cukr moučka na posyp

Postup:

  • Musíme si nejdřív předehřát troubu na 170°C.
  • Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme nasekanými mandlemi.
  • Dáme ji do chladu, ideálně rovnou do mrazničky.
  • Do velké mísy dáme máslo, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.
  • Přidáme tvaroh, vejce i crème fraîche a vše důkladně promícháme.
  • Nakonec smícháme mouku s práškem do pečiva i solí a přisypeme do směsi.
  • Přihodíme jahody a vše pečlivě zamícháme.
  • Přendáme do formy na bábovku a uhladíme.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 45 minut.
  • Pomocí špejle vyzkoušíme, jestli je bábovka dobře propečená ve střední části.
  • Vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odpočívat ve formě.
  • Poté bábovku vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
  • Poprášíme cukrem a podáváme.
  • Při pokojové teplotě vydrží cca 2 dny, v lednici až 4 dny.
Jahodový hrníčkový dort s tvarohem a crème fraîche.
Zdroj: https://livingoncookies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.